Er zelf iets van maken
Jezelf ontwikkelen
Wonen zoals jij wil
Vind jouw plek in de samenleving
Zorg die bij jou past

Heb je moeite om zelfstandig te wonen en jouw plek te vinden in de maatschappij? Dreig je op straat te komen staan of ben je al dak- of thuisloos? Bijvoorbeeld door schulden, foute vrienden of ziekte? HVO-Querido biedt hulp aan jongeren in Amsterdam en omgeving. Hieronder lees je wat er mogelijk is.

UITGELICHT

Eerste ExpEx geslaagd

Op 4 september is de eerste groep afgestudeerd als ExpEx: jongeren van 18 tot 25 jaar die zich als ervaringsdeskundige vrijwilligers inzetten in de jeugdzorg. (meer…)

Familiebarbecue Alexanderkade

Op vrijdag 14 juli vond de familiebarbecue op de Alexanderkade plaats. Het was een groot succes. (meer…)

Jongeren op weg naar zelfstandigheid

Het was een bijzonder gezelschap rond de tafel bij lunchlokaal de Pits van Spirit: jongeren, hulpverleners van Spirit en HVO-Querido en wethouder Simone Kukenheim, die in Amsterdam over jeugdzaken gaat. (meer…)

HULPAANBOD VOOR JONGEREN

Soms kan het lastig zijn om zelfstandig te wonen en je plek te vinden in de maatschappij. Bijvoorbeeld omdat je weinig mensen in je omgeving hebt die je kunnen helpen of juist ‘verkeerde’ vrienden hebt, je het moeilijk vindt om met geld om te gaan of schulden hebt of omdat je niet lekker in je vel zit. Of misschien heb je een langdurige psychiatrische aandoening, zoals schizofrenie, een psychotische stoornis, een stemmings- of persoonlijkheidsstoornis of autisme. Wij bieden hulp.

Hulp

Afhankelijk van jouw situatie, behoeften en wensen kunnen we je verschillende vormen van hulp bieden. Zo bieden we je onderdak, persoonlijke begeleiding of ondersteuning. Ook kun je via ons weer structuur in je leven aanbrengen of toewerken naar een betaalde baan via dagactiviteiten.

Meld je aan

Ben je 16 jaar of ouder en dreig je op straat te komen staan of ben je al dak- of thuisloos? Dan kunnen wij je helpen.
Kijk hier voor meer informatie over de aanmelding. Of bespreek het met je huisarts of een andere hulpverlener in jouw omgeving (bijvoorbeeld GGZ of GGD).

Ben je jonger dan 16 jaar? Dan kun je terecht bij Spirit.

LOCATIES VOOR JONGEREN

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik wil zelfstandig wonen, maar heb daar wel hulp bij nodig. Kan dat?

Jazeker, je kunt bij ons terecht voor verschillende vormen van hulp.

IN HET NIEUWS

Eerste ExpEx geslaagd

Familiebarbecue Alexanderkade

Jongeren op weg naar zelfstandigheid

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer

HELPEN