HVO-Querido niet verbonden aan actie van Stichting Theaterstraat

Op zaterdag 2 december 2017 vond in Dokkum een demonstratie tegen Zwarte Piet plaats. Bij deze demonstratie is de Magical Mystery Tour-bus van HVO-Querido gesignaleerd. Deze bus is niet namens HVO-Querido naar Dokkum gegaan.

Uitwisseling bussen
Stichting Theaterstraat en HVO-Querido maken gebruik van elkaars bus wanneer de eigen bus vanwege een mankement niet bruikbaar is. Stichting Theaterstraat heeft afgelopen zaterdag de Magical Mystery Tour-bus geleend en is daarmee naar Dokkum gereisd.

HVO-Querido is dus niet afgereisd naar Dokkum en is niet verbonden aan de actie van Stichting Theaterstraat.

Waarom Magical Mystery Tour?
De Magical Mystery Tour is een werkproject van HVO-Querido en is een initiatief van cliënten tijdens ons 100-jarig bestaan twaalf jaar geleden. Wekelijks is er een uitstapje met de touringcar in een straal van 70 kilometer rondom Amsterdam. In de eerste plaats is het idee van Magical Mystery Tour-bus dat mensen op een andere manier met elkaar samen zijn dan in bijvoorbeeld de opvang. Onze cliënten zijn even in een andere omgeving; ze laten even alles achter zich en geniet van een ontspannen dagje uit. Daarnaast biedt Magical Mystery Tour biedt ook de mogelijkheid om werkervaring op te doen en te ondervinden wat er allemaal komt kijken bij het organiseren en uitvoeren van een bustochtje.

HVO-Querido doet de bus eind december van de hand, omdat deze volgend jaar Amsterdam niet meer in mag vanwege aangescherpte milieuregels.