Hart voor kwetsbare mensen sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor de stad sinds 1904
112 jaar hart voor Amsterdam
Hart voor Amsterdam sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor Amsterdam sinds 1904

HVO-Querido ontstaat in 2000 uit een fusie tussen stichting HVO en de prof. dr. A. Querido stichting, respectievelijk maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg. We bestaan uiteraard al langer: Hulp voor Onbehuisden is in 1904 opgericht, RIBW Querido is sinds 1969 actief.
Hier een chronologisch overzicht van onze geschiedenis.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

DE GESCHIEDENIS VAN HVO-QUERIDO

IN HET NIEUWS

Hoe houd je een 18-plusser van de straat?

Jongeren die sterk afhankelijk zijn van de jeugdzorg verliezen hun recht op zorg als ze achttien zijn. Om te voorkomen dat deze jongeren verder in de problemen raken, sloegen Spirit Jeugdzorg en HVO-Querido de handen ineen.

Iets betekenen op de Wilhelminastraat

Cliënten en vrijwilligers vertellen over hun werk voor HVO-Querido in Haarlem.

Nieuwjaarsreceptie 2018

Het was net even anders dan anders, de traditionele nieuwjaarsreceptie van HVO-Querido, gisteren in De Rode Hoed. In plaats van toespraken interviewde bestuurder Clemens Blaas op een klein podium midden in de zaal wethouder Eric van der Burg en enkele sleutelfiguren uit de organisatie.

In eigen woning is gezin aan zet

Direct een woning krijgen en pas daarna, met intensieve begeleiding, werken aan je problemen. Deze begeleidingsvorm, die Housing First heet, wordt nu ook ingezet bij een nieuwe groep: dakloze gezinnen.

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer