Mensenhandel

Eat well, do good

Een van de problemen waar slachtoffers van mensenhandel tegenaan lopen, is het gebrek aan passend werk. Stichting Not For Sale doet daar wat aan, onlangs opende ze in de Amsterdamse Hoftuin haar tweede Dignita restaurant, een sociale onderneming en leerwerkplek waar slachtoffers van mensenhandel werkervaring in de horeca kunnen opdoen.

We konden onder het motto ‘eat wel, do good’ al lunchen bij Dignita Vondelpark aan de Koninginneweg en nu dus ook in de Hoftuin aan de Nieuwe Herengracht, in dat wonderlijk rustige stukje midden in de stad, achter de Hermitage bij de Protestantse Diaconie.

Waardigheid

Veel van de vrijwilligers die bij beide vestigingen van Dignita (Italiaans voor waardigheid) werken zijn bewoners van het ACM van HVO-Querido, ons Amsterdams Coördinatiepunt tegen Mensenhandel. Zij hebben hiertoe eerst een professioneel trainingsprogramma gevolgd, dat Not For Sale samen met het ROC van Amsterdam heeft opgezet. Het goed doorlopen van deze leerwerktrajecten levert erkende diploma’s op.
Op deze manier kunnen slachtoffers van mensenhandel serieus werk maken van hun toekomst.

Kijk hier voor meer informatie over dit initiatief.

Lees de recensie over Dignita Hoftuin in Het Parool.

De Hoftuin