Wat gaan we doen vandaag?
Sport en beweging.
Werkervaring opdoen
Zelf aan de touwtjes trekken
De juiste toon aanslaan

Het is voor iedereen goed om iets om handen te hebben. Werken, studeren en je uitleven in creativiteit en sport zijn noodzakelijke onderdelen van het dagelijks leven.
Daarom biedt HVO-Querido een breed scala aan uiteenlopende activiteiten in verschillende dagactiviteitencentra en werkprojecten in Amsterdam. Dagbesteding vormt een essentieel onderdeel van het werk van HVO-Querido. Op deze website vind je meer informatie over wat er allemaal mogelijk is. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met een van de onderstaande locaties voor dagactiviteiten.

DAGACTIVITEITEN

Centrum Robert Koch

Centrum Robert Koch is een plek in de Watergraafsmeer waar jong en oud uit de regio Oost/Zuid-Oost welkom is voor een praatje, een kop koffie of om deel te nemen aan de vele activiteiten en werkprojecten die wij bieden. (meer…)

De Tour

De Tour is een centrum voor mensen met psychiatrische en/of psychosociale problemen die graag iets in het dagelijks leven willen doen en andere mensen willen ontmoeten. Je kunt vrijwilligerswerk doen in diverse (leerwerk)projecten.  (meer…)

De Miranda

De Miranda is een plek om individueel of met anderen een plezierige dag te beleven. Het is een dagactiviteitencentrum in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid voor mensen met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond.  (meer…)

Werkproject: Muziekschool

Is muziek maken je lust en je leven? De huisbands (Space Lightning & Sosa Sound) van de HVO-Querido Muziekschool spelen al jaren een groovy mix van soul, reggae, funk, rock, kaseko en meer. Je bent van harte welkom om mee te spelen.  (meer…)

Werkproject: Magical Mystery Tour

De Magical Mystery Tour is ontstaan als idee van cliënten tijdens het 100-jarige bestaan van HVO-Querido in 2004. Nu is het werkelijkheid met een eigen bus, garage, kantoor, chauffeurs en een enthousiaste groep vrijwilligers.  (meer…)

Werkproject: Horeca

Het HVO-Querido Horecaproject biedt gemotiveerde mensen uiteenlopende leerwerkplekken op drie locaties in Amsterdam: in West bij Centrum De Tour en in Oost in de  restaurants van zowel het Passantenhotel als het Centraal Bureau.  (meer…)

Werkproject: Diensten bij wonen

Bij Diensten bij wonen snijdt het mes aan twee kanten: vrijwilligers besteden hun dag actief, zinvol en met plezier door allerlei verschillende klussen te klaren voor cliënten van HVO-Querido die dat zonder hulp niet zelf kunnen. (meer…)

Werkproject: Dienstenwinkel

Zit u ook wel eens om een helpende hand verlegen of heeft u klusjes die maar blijven liggen? De Dienstenwinkel is een buurtdienst waarbij vrijwilligers verschillende eenvoudige klussen uitvoeren. Dit gebeurt zowel bij mensen thuis als in de winkel zelf. (meer…)

Sport

Door sport en beweging verbeteren cliënten van HVO-Querido hun lichamelijke gezondheid en psychische gesteldheid. Mensen worden weer trots op hun lichaam, ontwikkelen een positiever zelfbeeld en ervaren een betere kwaliteit van leven. (meer…)

UITGELICHT

Niet bang zijn, daar gaat het om

‘Niet bang zijn, daar gaat het om’ is een sprankelende theatervoorstelling, gemaakt door bezoekers van De Miranda van HVO-Querido en buurtbewoners samen. (meer…)

The Mystifiers are go!

Op 23 mei is de lancering van het muziekproject The Mystifiers. Twintig muzikanten van HVO-Querido hebben zich aangemeld voor deze nieuwe, swingende band. Het eerste optreden is een paar dagen later, op zaterdag 27 mei, in poppodium Volta aan de Houtmankade 336 in Amsterdam. Er zijn nog enkele kaartjes te krijgen… Be there!  (meer…)

Wie staat er naast Afzal?

Mark Rutte, Sybrand Buma, Alexander Pechtold en Jesse Klaver hebben het niet voor elkaar gekregen om een kabinet te formeren. Het is de heren afzonderlijk wel gelukt om op de foto te gaan met Afzal Siddique, een bezoeker van onze activiteitencentra. (meer…)

LOCATIES DAGACTIVITEITEN

HELPEN