Dagactiviteiten, scholing en werk

Dagelijkse of wekelijkse activiteiten geven je houvast, richting en structuur. Zo’n activiteit kan iets kleins zijn, bijvoorbeeld naar een cursus of vaste club gaan. Of denk aan vrijwilligerswerk met begeleiding. Of een stage waarbij je iets leert. Het kunnen stappen zijn naar betaald werk, een certificaat of een diploma.

We stimuleren je bezig te gaan en te blijven. Misschien vind je zelf een activiteit of werk.
Via ACM zijn er ook heel veel mogelijkheden:

1. Horeca en verkoop
  2. Kleding ontwerpen, maken en verkopen (voor jongeren)
  3. Verschillende andere mogelijkheden

1 Horeca en verkoop, bij Not for Sale
  • Basistraining horeca, met certificaat
    Basistraining horeca in een professionele keuken. Je leert gezonde soepen en salades bereiden voor een Dignita-restaurant. Na afronding krijg je een certificaat van Not for Sale.
  • Werken in een Dignita-winkel
    De in een Dignita-restaurant gemaakte producten verkopen in de Dignita-winkel.
  • Sociaal vrijwilligerswerk
    Een aantal keer per week soep verkopen en bezorgen aan vrouwen die werkzaam zijn in de raamprostitutie.
  • Werken en leren aan het ROC
    Via de Dignita-restaurants van Not for Sale kun je werken en leren aan het ROC. Dit kan een opstap zijn naar een Mbo-opleiding.

2 Kleding ontwerpen, maken en verkopen (voor jongeren), bij Rambler

In de studio van Rambler kun je onder begeleiding kleding ontwerpen en maken. De kleding wordt verkocht in de bijbehorende winkel. Het ontwerp van de kleding blijft eigendom van de ontwerpers. Daarnaast krijgen zij 10 procent van de verkoopprijs. Rambler is een modelabel en welzijnsorganisatie ineen.

3 Verschillende mogelijkheden, via HVO-Querido

ACM is onderdeel van HVO-Querido. Via HVO-Querido zijn er heel veel andere mogelijkheden voor (vrijwilligers)werk, stages en werkleertrajecten. Voorbeelden: achter de bar, in de keuken, serveren, schoonmaken, achter de receptie, fietsen repareren, praktische klussen aan huis, schilderen, handwerken, werken in een kringloopbedrijf, een computercursus volgen, leren solliciteren, een moestuin onderhouden, dieren verzorgen, helpen in een buurtcentrum, diensten aan buurtbewoners, organiseren van uitstapjes, bijrijder.
Zie https://www.jekuntmeer.nl/.

Not for Sale is een sociale onderneming waar het ACM mee samenwerkt op het gebied van werk en scholing. Not4Sale geeft toekomstperspectief aan mensen die zijn uitgebuit. Ze kunnen er onder intensieve begeleiding verschillende leerwerktrajecten volgen: van basistrainingen in keukentechnieken tot volledige MBO-opleidingen.
Zie https://wearenotforsale.nl/.