De opvanghuizen

We hebben een opvanghuis voor vrouwen en één voor mannen. Voor de veiligheid worden de adressen geheim gehouden. In de vrouwenopvang zijn de begeleiders altijd vrouwen.

Vrouwen hebben een eigen kamer met keuken, eventueel met hun kind(eren). Voor hen is er ook een aparte speelruimte in het pand. We koken en eten één keer per week samen, in de gemeenschappelijke keuken. Er is ook een binnenplaats waar kinderen veilig kunnen spelen.

Van maandag tot en met vrijdag zijn er van 9.00 tot 11.30 uur activiteiten. Hier doen alle bewoners aan mee. De deuren gaan om 22.30 dicht. Bewoners kunnen de locatie daarna nog wel verlaten, maar de tijd van binnenkomst wordt genoteerd. Dit doen we voor de rust van de mensen die bij ons wonen.

Er verblijven maximaal 41 vrouwen in het opvanghuis, van alle leeftijden en nationaliteiten. Vaak hebben ze steun aan elkaar.

Mannen hebben een eigen kamer. Er is een restaurant, een bibliotheek, een gastencomputer, er zijn sportfaciliteiten en een tuin op het zuiden. Bij de opvang van de mannen zijn er geen doorlopende activiteiten zoals trainingen en lessen. Maar we bekijken wel wat een bewoner op dit gebied nodig heeft en wat er mogelijk is buiten de opvang.

De deuren gaan om 23.00 dicht. Bewoners kunnen de locatie daarna nog wel verlaten, maar de tijd van binnenkomst wordt genoteerd. Dit doen we voor de rust van de mensen die bij ons wonen.